iklan nuffnang

Tuesday, May 17, 2016

Renretan Taska di tutup, menerima berita sedih jumaat malam sabtu..



Tiga hari berturut-turut bawa si sofia ke ofis sebab taska di arah tutup kerana sakit berjangkit HFMD.

Jumaat malamnya husband pergi main futsal seperti biasa.

Jam 12.47 menerima panggilan telefon.

Mamai, dan ter REJECT..

Tak ambik port sangat, sebab adik ipar yang buat panggilan..

"nak cari suami lah tu"

Urm dah bangun teruskan niat solat isyak. Ingat nak lewat sikit pukul 3 pagi buat.

Call lagi, tersalah slide REJECT lagi..

Call balik, tak dapat.

Akhirnya dapat panggilan rupanya nak beritahu Bapak mentua dah meninggal

Terkejut!, Duk fikir mana pulak pergi husband aku ni tak balik-balik lagi..

Try call tak dapat, ish janganlah jadi sesuatu.

Jam 1.32 pagi suami call tanya kenapa call?

Bagitaulah yang ayahnya baru meninggal.

So saya bersiap-siap apa yang patut tunggu sampai suami balik.

Dalam pukul 2 baru suami sampai, isi perut dulu pukul 3 pagi terus ke cheras hantar anak-anak kesana.

Sampai Gomabk jam 4 lebih, terhampar jenazah dekat ruang tamu.

Aku tahan sebak lihat mak mentua aku tenang je.

Urusan dipermudahkan jam 11 pagi jenazah selamat dikebumikan.

Tahlil diteruskan selepas itu.

Esok dan malam seterusnya tahlil 3 hari .

Masing-masing dapat cuti tanpa rekod,

10hb CUTI REHAT

11hb KERJA - menetap kat cheras

12hb - pergi Hospital Appt Syaza tapi lambat sangat CANCEL pergi Klinik ambil GAS dapat MC

13hb - CUTI REHAT
Suruh keluarga hantar ke gombak.

14-15hb - Gombak
Tahlil malam ke 7

16 MEI 2016
Hari GURU.


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

 Baby Birthday Ticker Ticker