iklan nuffnang

Tuesday, March 22, 2011

Basic Tips!

Untuk Leher :
Pastikan sapu losyen/apepun dari arah bawah ke atas bagi mengelakkan urutan kebawah menyebabkan leher kendur.
Tumit kaki :
Selepas mandi sapu losyen! Kalau boleh satu badan seperti yang saya buat selalu untuk dapatkan kulit selembut bayi..ceh!
Rambut :
Disebabkan bahan pencuci rambut mengandungi chemical yang boleh menyebabkan KANSER or what so ever... Cuci rambut bila rambut dah mula memberat dengan SYAMPU, hari biasa cukup sekadar mandi (basahkan seperti biasa). Tapi tu la rambut saya dah rosak, gugur lagi.. sebabnya pernah buat rebonding 3 kali, warna rambut 1 kali... Sekarang ni dah pakai tudung, sedikit sebanyak dah boleh lindungi rambut dari sinar matahari! (ceh bukan sebab tu yer saya pakai tudung, ia nya IKHLAS). Lagi 1 jangan pakai tudung waktu rambut basah, risau nanti BUSUK or rambut berbuah - pastikan kering terlebih dahulu kalau nak pakai pun :P!
Keringkan rambut dengan cara semulajadi, gulung rambut dengan tuala seperti biasa bila dah tak basah sangat buka dan biar ia kering secara semulajadi.. Jika rambut basah, sikat dengan sikat jarang/ lerai dengan jari pun boleh (untuk elak rambut KUSUT)! Trim pada bahagian hujung rambut untuk potong rambut yang bercabang.
Mata :
Untuk mata bersinar & penglihatan baik, makan lobak! Lagi satu petua yang saya baca, bila mandi..biar air pancuran mengalir dengan mata terbuka. Hati-hati yer, mesti pedih jika tutup mata cepat-cepat.. Buat setiap kali mandi sekejap pun tak mengapa!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

 Baby Birthday Ticker Ticker