iklan nuffnang

Wednesday, February 19, 2014

Berhenti Menyusu



Salam Rabu!


Niat nak menyusukan syaza hingga dua tahun terpaksa dihentikan atas faktor-faktor kesihatan.

Alhamdulillah, syaza pun Okey..

Cuma kadang tu dia merengek juga, just ignore jer..

Doktor kata boleh menyusu hingga usia kandungan 7 Bulan itu pun kalau tak memudaratkan kesihatan.

Nurse pulak kata kalau boleh elakkan sebab risiko  miscarriage (minta dijauhkan)

Sebab sumber keperluan kena lebihkan dalam kandungan.

Alhamdulillah, syaza dah pandai tidur sendiri.

Selalu menetek sebelum tidur.

Nie kita biarkan atau tepuk-tepuk sikit dia tidur sendiri.

Masih belum berbutir cakapnya..

Tapi bercakap bahasa dia.

Jenuh duk sebut dan suruh dia sebut.. buat derk je..

Kalau nak sesuatu tu, tunjuk atau merengek.. 

Alahai anak!

Suka benor nak menghempap perut.. macam kes jeles jer :P

Dah banyak ragam... alahai, MAnjanya anak.

Kadang malas nak layan, karang rajin pula tangan berjalan.

Kena jaga makan kalau lambat mulalah pening atau LOYA dan MUNTAH LAHAR..

SABAR..


1 comment:

Fai CeritaCinta said...

tak tahu lah macam mana pula Fai time bila nak berhentikan Adam menyusu.. mesti rinduuu time dia mengempeng..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

 Baby Birthday Ticker Ticker