Air Rendaman Buah untuk kesihatan
Terbaca post kawan kepada kawan dalam facebook mengenai ini...
Ada 4 jenis air rendaman buah untuk kesihatan..
Cara untuk membuatnya adalah menggunakan AIR MASAK sahaja tanpa perlu dicampur gula bagi mendapat rasa sebenar buah yang direndam seperti buat JERUK.
Ianya dapat membantu membuang toksin dalam badan.
Air yang telah dicampur dibiarkan 20 minit sebelum diminum.
1) Daun teh hijau, pudina dan buah limau nipis
Untuk mengurangkan lemak, pencernaan, sakit kepal, penafasan
2) Strawberi, Kiwi
Melindungi sistem imun , pencernaan, kesihatan kardiovaskular, menyeimbangkan gula dalam darah
3) Timun, limau nipis, lemon
Mengatasi muntah, loya, hidrasi, mengawal selera makan, pencernaan
4) Lemon, limau nipis, oren
Untuk vitamin C, sistem imunisasi, pedih ulu hati.
Minuman hendaklah di minum pada suhu bilik untuk tempoh 48 jam. Selepas tempoh itu hendaklah buat air yang baru.
Kita berusaha untuk sihat dengan makan makanan tambahan, tapi kalau TUHAN nak berikan sakit untuk kita lebih mengingatiNya dan penghapus kepada dosa-dosa kecil..
gambar hasil google.
1 comment:
wahh.. info baru ni.. ni baru tau.. thanx!
done follow sini no. 40
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)
http://tengkubutang@gmail.com/
dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/
Post a Comment